joi, 2 mai 2013

JURNAL DE CĂLĂTORIE


 

EGIPT

Egiptul este una dintre cele mai unice destinații turistice din lume, fiind populară pentru piramidele și templele sale, unele din obiectivele sale turistice fiind:

Piramidele din Gizeh și Sfinxul;

Bazarul Khan-al-Khalili;

Muzeul egiptean din Piața Tahrir;

Citadela;

Templul luxorian;

Ramesseul;

Valea Regilor;

Insula Elefantina.

Un sfert din locuitorii Egiptului trăiesc la Cairo, capitala Egiptului.

Beduinii sunt triburi de oameni ce trăiesc în deșert alături de oi, câini și cămile, oile fiind hrană, câinii fiind paznici și cămilele  folosite la transport. Cei mai mulți beduini sunt musulmani foarte superstițioși. O mică minoritate vine în timpul Ramadamului la moschee pentru ajutor divin.

Cele mai importante sărbători egiptene sunt Ramadamul, luna sfântă a anuluiîn care o zi nu trebuie să mănânce, să bea sau să fumeze și Eid-al-Kebir, sărbătoare ce transformă străzile egiptene în abatoare.

Egiptul primește în fiecare an din partea Statelor Unite ale Americii 2,3 miliarde de dolari, situația financiară egipteană fiind bună, egiptenii preferând să muncească în străinătate.

În Egipt există două mari religii : cea creștină și cea musulmană, un sfert din egipteni fiind musulmani.

Ca să termin cei care nu vin pentru toate acestea poate vin pentru mâncarea egipteană, dansul din buric sau pentru a vedea ce  a mai rămas din Cleopatra( picturi, ruine).

Un comentariu:

  1. Trezidu-ma ca de obicei foarte devreme, deschizand tablettul ,am inceput sa ating una cate una casutele ce imi indicau o vasta retea de informatii.Mai mult decat fericita am fost cand mi-a iesit deodata iconita cu numele Emi.Imi tremura mana fie de emotie si de bucurie'fie de frica sa nu care cumva sa o pierd.
    Mai increzatoare,am atins-o din nou si intr-o clipa mi s-a desfasurat in fata ochilor randuri,multe randuri,frumoase randuri scrise de nepotul meu.
    S-au'' corectie .
    Complimenti,felicitari.
    Continua sa scrii,numai asa se va dezvolta si se va imbogati capacitatea ta intelectuala.
    Da frau liber imginatiei,mangaie realitatea.Ai si materie cenusie si bune conditii,ai doi minunati parinti care-s ca o ceata de ingeri ocrotitori.
    Succes mult dragul meu nepot.
    Incet,incet voi invata sa scriu in rubrica ta.Ai sa vezi. Promit.
    Bunica ,Fiumicino ,Roma .

    RăspundețiȘtergere